50. évadját kezdi meg a Dixie Klub a Dixie Kings of Hungary jóvoltából

Szeptember 21-én, szerdán este ötvenedik évadját kezdi meg a Dixie Klub Budapesten a Pinceszínházban. A korábbi években a Dixie Klub Benkó Dixieland Klubként működött, melyet Benkó Sándor halálát követően a Benkó Dixieland Band tagjaiból alakult Dixie Kings of Hungary zenekar viszi tovább Dixie Klub néven.


 

Dixie Kings of Hungary logos

 


A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.


Mint ismeretes Benkó Sándor halálát követően a zenekar tagjai ez év februárjában jelentették be, hogy a jövőben Dixie Kings of Hungary néven új zenekart alapítanak. Benkó Sándor helyét az új zenekarban egy nagyszerű fafúvós, Dennert Árpád tölti be. Vele új lendületet kapott a zenekar, megjelent egy új hang, egy új szín, különös tekintettel arra, hogy a régi zenekarban ismeretlen hangszer, a tenorszaxofon is helyet kapott a műsorban.
A produkció arculatát, hangzását továbbra is az "utolsó mohikán", Nagy Iván határozza meg, hiszen jellegzetes harsonázása és éneklése mellett az új hangszereléseket is ő készíti.


Dixieland klub a Pinceszínházban 48 évig Benkó Klub volt a közismert neve, mivel azonban 2016. januárjától a Benkó Dixieland Band név az örökös tiltása miatt nem használható, a Benkó Klub is megszűnt. A klubestek persze nem szűntek meg, az egykori Benkó Dixieland Band muzsikusai új néven folytatják pályafutásukat, így tovább viszik a klub hagyományait is.


A Dixie Kings of Hungary zenekar októbertől stúdióba vonul, hogy elkészítse vadonatúj albumát. Az új albumon a zenekar és a zenekar menedzsmentje számos zenei csemegét ígér a rajongóknak. A lemez várhatólag idén decemberben fog megjelenni.


A zenekar népszerűsége és sikere a névváltozás ellenére is töretlen. Dixie Kings of Hungary idén nyáron folyamatosan turnézott, többek között felléptek a Tatai Víz-Zene-Virág Fesztiválon, a New Orleans Jazz Fesztiválon Siófokon, Tatabányai Jazzfesztiválon, Hajdúszoboszlói Dixieland Napokon, a Sátoraljaújhelyi Zempléni Fesztiválon és MÜPA-ban is. Ez év októberében pedig Törökországban koncertezik a zenekar.

2016-09-13

Videók

+36 20 408 4888 info@supertalent.hu

 


 

Copyright © 2013 SuperTalent, Minden jog fenntartva