Balássy Betty és Varga Feri

 


Varga Feri
1978-1986 a Sátoraljaújhely Zenei általános iskola kiemelkedő tanulója. Az első választott hangszere gitár, azonban három évvel később elcsábítja Őt a trombita ellenállhatatlan varázsa. Komoly zenei előre lépésnek számított, hogy Feri tehetségének köszönhetően egészen az Úttörő Zenekar első trombitásává nőtte ki magát.
1986-os év kiderítette Feri számára, hogy nem csak a trombita rézcsövén, hanem a saját torkában is van még zenei tartalék, amit a gimnáziumi énekkarban bizonyíthatott. Innen csupán egy lépés volt, hogy belekeveredjen egy popzenekarba („Különjárat"),ami nagyon hamar a roncstelepre került és felváltották újabb zenekarok, mint: Rock 8 Roll, Essex, Ramses, stb... A zenei útkeresés kanyargó, ingoványos talaján Feri ráeszmélt vére, hogy a dob lesz az a hangszer, amiben képes zeneileg kiteljesedni. Orliczky György dobtanár segítette Ferit abban, hogy a funky, jazz, soul, rock, blues stílusokban is dobtudásával megállja a helyét. A leghosszabb zenekari tagsága a „Hangár" nevű zenekarhoz fűződik. 2006-ban „az év Férfihangja" címet nyerte el a Megasztár tehetségkutató verseny jóvoltából és megjelent az élete első és egyetlen énektanára Balássy Betty személyében. Az Egy bolond százat csinál" film duett főcím dala előadásáért a Mahasz Fonogram díját kapja, ami azért is tekinthető fontos trófeának, mert a dal a közönség szavazata alapján került a dobogó legfelső fokára. A zenei biográfia Feriről egyértelműen kideríti, hogy Ő tetőtől a talpáig zenéből van, a zenéhez pedig nagy szív kell! Minden fellépése és az emberekhez való viszonya is azt bizonyítja, hogy van neki!

Balássy Betty
2000-ben megrendezett Nemzetközi Jazz Énekverseny I. helyezést ért el, amelyet követően több zenekar is felfigyelt Betty kimagasló tehetségére, és zenei felkérések mellett saját szervezésű zenekaraival (Sapce Jam, Aktív Maszat, Full House, Freak, Funking,Cool Miners) járta az országot. Az igazi szakmai ismertsége a Jazz énekléssel kezdődött.(Balássy Betty Quintet, Budapest Jazz Orchestra, Budapest Big Band...stb)2001-ben felvették a Kőbányai Zenei Stúdió Jazz szakára, ahol tanára Berki Tamás volt.
2002-ben Betty-t felkérték a Harkányi Jazz Ének tanárának, amely nagyon megszerettette Betty-vel a tanítást, és azóta magántanítással is foglalkozik.Ugyanebben az évben rendezte meg a Magyar Rádió a Garay Attila Nemzetközi Ének Versenyt, ahol III. helyezést ért el, és abban a megtiszteltetésben lehettett része, hogy együtt énekelhetett a világhírű Al Jarreau-val.2003-ban több ismert , népszerű előadó és zenekar lemezén énekelt.(Szekeres Adrienn, Zséda, Hevesi Tamás, TNT, Fiesta, Hauber-Spigiboy-Fresh)Betty énekangját még felfedezhettük több reklámfilmben és több TV műsor szignál eléneklésére is felkérték.2004-ben felkérték a Megasztár I. tehetségkutató vokál szekciójának vezetőjének, amely 2005-ben azonos szerepkörrel folytatódott a Megasztár III. résszel.Ez a tehetségkutató segítette elő, hogy Betty-t az egész ország megismerje, és felfedezhesse fantasztikus képességét.2006-ban Varga Ferivel felkérték az „Egy bolond százat csinál" című film főcím dal eléneklésére, ami óriási sikert hozott, hiszen a dal a közönség szavazata alapján a Mahasz Fonogram díját kapta „Az év dala" kategóriában.


Produkciók


Pop-zenei műsor
A pop-zenei szórakoztató műsor tartalmát amely saját ismert slágerekből(Egy bolond 100-at csinál,Randevú,Ébredni valakiért....stb)továbbá bel és külföldi slágerek feldolgozásaiból állnak melyeket minden esetben a közönségtől teszik függővé az adott helyszínen. A műsor 30-40p-es.

Jazz műsor
A Jazz Műsor részben a Jazz Kettesben című saját album dalaiból áll össze,részben pedig ismert mainstream jazz standerdek-ből amelyek méltán lettek híresek az egész világon.( angol nyelvű műsor )A műsor 2féle verzióban tud elhangozni ,az élő zenekaros verzió 40-80p-es illetve a fél-playback verzió amely 30p-es.

Művészet és szerelem
A Művészeti műsort amely Művészet és szerelem címmel már megrendelhető kifejezetten a zene értő fülek számára készült. Saját albumok dalaiból és ismert külföldi feldolgozásokból áll. Ez a program főként Művelődési házak,színháztermek és nagyobb zenei rendezvények csemegéje. Itt a produkció kiegészül egy zongoristával és egy balett táncművésznővel,illetve kérés szerint élő zenekarral is megrendelhető. A műsor 60p-es.

Exclusive esküvői műsor
Feri és Betty azt vallják, hogy a legfontosabb a család és a szeretet így szeretnek mások közös életének első perceiben meghitt útravalóval kedveskedni ! Az „Ébredni Valakiért" című daluk kifejezetten esküvői kedvenc és az új albumukról a „Pár Év" is igazi favorittá nőtte ki magát. A műsor 30p-es.

 

Műsorrendelés:
Tel: +36 20 408 4888, +36 20 252 8511
Email: info@supertalent.hu

Videók

Képek

Videók

+36 20 408 4888 info@supertalent.hu

 


 

Copyright © 2013 SuperTalent, Minden jog fenntartva