Hermann Szabolcs karmester a Budapesti Operettszínházban debütál

Hermann Szabolcs december 26-án a Budapesti Operettszínházban az Isten pénze című nagysikerű előadásban debütál karmesterként. Az ifjú karmester ez év őszén szerződött a Budapesti Operettszínházhoz. Hermann Szabolcs karmester teljeskörű menedzsmentjét ügynökségünk látja el!


 

hermann_szabolcs

 


Hermann Szabolcs tanulmányait a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia karmester szakán kezdte meg. 2013-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatja tanulmányait, ahol Ligeti András, Medveczky Ádám és Gál Tamás karmesterektől tanulhatta tovább a szakmát. 2014-től a bécsi Zeneművészeti Egyetemen folytatja tanulmányait Simeon Pironkoff és Johannes Wildner tanítványaként.


2013-tól a Budapest józsefvárosi Szent József templom karnagya volt, majd 2015 szeptemberétől a szatmérnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia állandó vendégkarmestere lett. 2015-ben létrehozza a Hermann Musik Egyesületet, amellyel megszervezi a Csomaközi Nyári Zenei Tábort, a Csomaközi Zenés Vasárnapok koncertsorozatot, és a Csomaközi Fúvóshangszer Versenyt.


Versenyeredmények, díjak, elismerések


• Országos Lantos Rezső Karvezető Verseny, Budapest, 2013, II. díj
• Országos Kortárszene Analízis Verseny, Kolozsvár, 2013, A kategória, I. díj
• Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK), Zeneművészet és Zenetudomány szekció, Kolozsvár, 2013, II. díj
• Országos Lantos Rezső Karvezető Verseny, Budapest, 2012, III. díj, KÓTA-különdíj
• 2016: Alkotói-ösztöndíj, Kolozsvár
• 2015: Szatmár Megyei Tanács ''Fiatal Szatmári Tehetség''-díja
• 2015, 2016: Szent Imre-ösztöndíj, Budapest
• 2011/12-es tanév: Erasmus ösztöndíj, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest
• 2013: Miniszteri ösztöndíj, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest
• 2012, 2014: Demján Sándor Alapítvány ösztöndíja
• 2013: ''ERSTE az elsőkért''-ösztöndíj, Budapest
• 2014/15-ös tanév: Köztársasági ösztöndíj, Budapest
• 2014/15-ös tanév: Erasmus ösztöndíj, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien


Isten pénze


A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek toplistáján az előkelő nyolcadik helyet foglalja el.

A 2014/2015-ös évad premierjén igazi újdonság lesz, hogy Tolcsvay László zeneszerző kifejezetten színházunk számára készíti el az élő zenekarra hangszerelt új zenei változatot, hiszen a korábbi szériákban előre rögzített zenekari alapra adták elő a művet.

Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.

A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk...

Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak.

 

2016-12-23

Videók

+36 20 408 4888 info@supertalent.hu

 


 

Copyright © 2013 SuperTalent, Minden jog fenntartva