Kádár Szabolcs János

Az énekesi pályáját a nyíregyházi Hang- Szín musical és Színi Tanodában kezdte 2003-2007 között, ahol Bánhidiné Magdi néni keze alatt megismerkedett a musical éneklés fortélyaival. Számos világhírű musicalt állítottak színpadra, amelyek vizsgaelőadásaik voltak, ilyen például a Hair, Chichago, Mozart!, Macskák, Fame stb.

A tanoda elvégzése után Budapestre költözött, ahol felvételt nyert a Vasutas Zeneiskola, és a Budapesti Operettszínház áltál közösen működtetett Pesti Broadway Stúdióba (2007-2010). A stúdió, vezető tanára, a sokak által ismert Toldi Mária, aki szakmai tudását kiválóan adta át tanítványai számára.A stúdió akadályait sikeresen vette, így Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház igazgatója a színházhoz szerződtetette, ahol számos sikeres musical főbb szerepét kapta meg, mint például a Rómeó és Júliában Paris Grófot, a Veled, Uram! című rockoperában, amelyet Szörényi Levente és Bródy János (az István a király folytatásának írt) alkotott, I. István fiát, Imre Herceget alakította. A musicalek és rockoperák mellett operettekben is lehetőséghez jut, például a Menyasszonytánc című klezmer műben Dávid bőrébe bújik.

Az Operettszínházon kívül is vállal szerepeket, például a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol a West Side Storyban, a „manhattani" Rómeó és Júliában, alakította Tonyt, a darab Rómeóját.

A színházi munkák mellett szerepel kisfilmekben, szinkronizál, valamit fellépett az első magyarországi X Faktorban, ahol a legjobb 6 csapat egyik duójának tagja volt 2010-ben.

Számos főszerepben láthatta már a közönség, többek között: Rómeó és Júlia - Páris gróf, Mágnás Miska - Pixi, Lili bárónő - Frédi, Veled Uram - Imre Herceg. Vidéki színházakban is gyakran vendégeskedik, - pl.: Szegedi Nemzeti Színház West Side Story - Tony, Debreceni Csokonai Színház Légy jó mindhalálig - Török János - jelenleg a Madách és a Veszprémi Pannon Várszínház vendégművésze.

 

Videók

Képek

Videók

+36 20 408 4888 info@supertalent.hu

 


 

Copyright © 2013 SuperTalent, Minden jog fenntartva