MásKÉP zenekar

A MásKÉP zenekar a versmegzenésítés műfajának fiatal, dinamikus képviselője. A műfaj hagyományait csak részben követve, definíciójuk szerint inkább versek által ihletett zenék, mintsem versekre írt dallamok alkotják a repertoárjukat. A zenekart tagjai azzal a céllal alapították, hogy kedves költőik - köztük József Attila és Weöres Sándor - versein keresztül mondják el azt, hogy látják, mit gondolnak és miként érzik magukat a világban. Versmegzenésítéseik így személyessé, egyedivé és hitelessé válnak.

 

A zenekar neve is a saját, egyéni megszólalást tükrözi. Az együttes tagjai eltérő zenei irányokból érkeztek, hiszen klasszikus zenész, rock zenész, virtuóz ütőhangszeres, gitáros-énekes talált egymásra és saját stílusára a zenekarban. A kompozíciókban, melyekben az improvizáció is fontos szerepet kap, számos zenei hatás és műfaj kapaszkodik össze. A hangzás főleg a kárpát-medencei, az ír, a bolgár, a román, a balkáni, az afrikai és az orientális zenei hagyományból táplálkozik, de a végleges zenei szövet a jazz és a kortárs pop elemeivel gazdagodva áll össze.

 

Szólistáik eltérő stílusa, hangszíne, előadói megközelítése és az összetett zenei struktúra teszi egyedivé, műfaji és stílusbeli korlátok nélkülivé a MásKÉP hangzását. 2011. évi megalakulásuk óta számos koncert kapcsán váltak egyre népszerűbbé. Koncertjeiket a modern zenei hatások és a tradíciók igényes ötvözete jellemzi. Fellépéseik a virtuóz, improvizált hangszerszólók és pergő ritmusok által önfeledt, könnyed és sokszor a közönséget is megtáncoltató örömzenévé válnak.

 

2014-ben és 2015-ben részt vettek a népszerű Talentométer tehetségkutatón az A38 Hajón, melyeken számos szakmai elismerést és visszajelzést kaptak. 2015-től a Cseh Tamás Program kiemelt és támogatott zenekarainak egyike. Debütáló albumuk Új Lenyomat címmel a világ 12. legjobb folk-és világzenei kiadója, a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg.


2016 tavaszán megnyerték az V. Ceglédi Utcazene Fesztivál „Az utcazene zenekara" szakmai díját, valamint a József Attila MindenkiNET videós versenyen „Ringató" c. klipjükkel „A legjobb versmegzenésítés" különdíjat kapták.


A MásKÉP zenekar tagjai:
Pigler András - ének, gitár, mandolin, népi furulya
Pigler-Bagi Hajnalka - ének, hegedű
Erőss Ádám - klarinét, szaxofon
Góg József - gitár
Takács Gábor - basszusgitár
Mucsi Gergő - ütőhangszerek


Műsorrendelés:
Tel: +36 20 408 4888, +36 20 252 8511
Email: info@supertalent.hu

 

Videók

Képek

Videók

+36 20 408 4888 info@supertalent.hu

 


 

Copyright © 2013 SuperTalent, Minden jog fenntartva