Megjelent az Aranyudvar mesezenekar lemeze

Super Talent Produkciós és Menedzsmenti Iroda gondozásában december 4-én megjelent az Aranyudvar mesezenekar - Dalos tanya udvarán című lemeze. A CD megvásárolható az ismert lemezboltokban valamint digitális formában is letölthető.


 

aranyudvarmesezenekar_album

 

 

VARÁZSLAT AZ ARANYUDVAR BAN


A napokban gyermekem kívánságára, elmentem vele egy koncertre. Egy számomra ismeretlen zenekar játszott, a lányom is a barátaitól tudott róluk, és mivel Ők is mentek, így nekünk is ott volt a helyünk. Elfoglaltuk a székeinket, gondoltam lesz egy nyugodt negyven percem, amíg a gyermekem szórakozik, de aztán történt valami. Jött egy KALÓZ és elrabolt... elrabolta a figyelmemet, segítő társa volt benne egy elvarázsolt Sellő Hercegnő, egy Tündér, és egy huncut kis Kobold is. Szinte észre sem vettem és már kalandoztam velük Aranyudvar mesés világában. Színház, bábszínház, koncert, és játék valami olyan elegyét kaptam/kaptuk, amit eddig még senkinél sem éltem át.
Az előadás után megkerestem mesehőseinket, először is a gyönyörű Sellő hercegnőt, Korált, és a Bátor Borostás Kalózkapitányt hogy meséljenek nekem, és hogy Én is mesélhessek róluk.


Ki is Korál Sellő Hercegnő vagy inkább ki Arany Réka?
• Korál egy elkényeztetett hercegnő, aki azt hiszi mindent meg kaphat, aki azt hiszi, mindent tud, és aki azt hiszi, hogy Őt mindenki szereti. Aztán jön a fájdalmas ébredés, mikor a Kalózkapitány, nem Őt tartja a legszebbnek a világon, hanem a mesebeli Azúrkék tengert. Igen valahol a mese és a valóság is összetartozik, hiszen kisgyermekként mindenkinek rá kell ébrednie, hogy nem körülötte, forog a világ. Korál is ilyen, és igen, Arany Réka is, a kettő között annyi a különbség, hogy Korál „felnőtté válását" dalokon és meséken keresztül is végigkövethetjük.

 

 

aranyudvar1

 

 

• Hogyan ismerkedtél meg Borostás kapitánnyal? Hogyan lett ebből Aranyudvar?
Egy civil kezdeményezésnek köszönhetően találkoztunk, majd a beszélgetésből kiderült mind a ketten nagyon szeretjük a verseket, Péter megtudta, hogy hobbim a rímfarigcsálás, amit addig tényleg csak a saját szórakozásomra végeztem. Végül ezekből a beszélgetésekből barátság lett, a barátságból pedig zenekar. Összeraktuk, amink van, Ő a zenét én a Mesét. Amúgy mindketten gyerek centrikusak vagyunk Én kisgyermek gondozóként végeztem, és Péter kislányának is voltam gondozója az óvodában. Gyerekkorom óta énekeltem így a zene szeretete sem hiányzott az életemből. A hobbim pedig még jól is jött, hiszen imádok verseket, történeteket írni, ez a nevemből adódóan is jöhet, hiszen a családi legendárium szerint van közünk a híres Magyar költőnkhöz, és nem csak névrokonság szintjén. így az alkotás folyamatában is részt tudok venni, hiszen a szövegek, a mesék, az egész képzeletvilágunk az én fejemből pattant ki..


• Hogy lettél Korál Sellő Hercegnő?
Ki ne szeretné a gyermekkori álmát valóra váltani. Koráll nekem egy álom, aki elkíséri Borostás kapitányt a kalandok tengerén Dalos tanya udvarára és még sok varázslatos helyre, miközben, megtanul élni, és érezni, megismeri magát és a világot! Egy kicsit szerintem mindenki Önmagát (is) láthatja benne.

 

• Borostás kapitány azt mondta nekem, hogy a dalok legnagyobb kritikusai a körülöttetek lévő gyerekek, valóban?
Hogyne! Ha a család gyerekei nem úgy reagálnak egy szerzeményünkre, akkor bekerül a kincses ládába le a tenger fenekére, van, amikor néha elővesszük, leporoljuk, és új köntösbe burkoljuk, és ha úgy tetszetős, akkor újra varázsolunk vele.


• Kinek köszönheted sellőhercegnőként az uszonyok helyett a lábadat?
Esthajnalnak, a tündéremnek, ugyanis olyan szerencsés vagyok, hogy saját tündérem is van. Ráadásul az életben is gyermekkori barátom Juhász Brigitta, aki tényleg sokszor vigyázott rám jó tündérként. A mesémben Ő segített a varázslatban, hogy kapitányunkkal tudjak tartani sok-sok kalandon keresztül és segítsek neki megkeresni a hajóját! De ez már a mesénk része, aki kíváncsi rá, hamarosan elolvashatja!


• Ki is Borostás Kapitány vagy inkább ki Udvari Péter?
Borostás Kapitány egy mesebeli kalóz, Udvari Péter pedig egy hétköznapi zeneszerető/zenész ember, aki motorosként sokáig az utakat szelte, ám mikor kisgyermekes apuka lett, járművet váltott, és a Chopper motort lecserélte egy kalózhajóra, a Rock zenét pedig egy másik területre, a mesék zenés világára.

 

 

aranyudvarplakat

 


• Miért pont kalózkapitány?
Már kisgyermekként, mint minden kisfiú, imádtam a hajókat, a kalózokat, így amikor összeállt a zenekar, szinte rögtön adta magát ez a karakter. De a koncertjeink is igazolják a jó döntést, hiszen a kis srácok rögtön azonosulni tudnak velem, illetve a karakteremmel. Igazából minden szereplő egy kicsit a gyermekkori kedvenc meséinkből született, hiszen ott van a leghíresebb sellő, Ariel, aki nagyon jó alapot adott Korálhoz, a mi hableányunk karakteréhez, vagy melyik kislány ne szeretné a jóságos tündért a Hamupipőkéből, Ő adta az ötletet Juhász Brigitta mesefigurájához, Esthajnal tündérhez, és ugye kell egy bajkeverő, huncut, vidám szereplő is, így volt jó kiindulási pont a csintalan Pumukli, Ő ihlette Adrián Anikó karakterét a mi Mandala Koboldunkhoz..


• Hogyan indult Aranyudvar élete?
Mondhatni spontán, mindig is zenéltem, igaz más stílusban, kőkemény Rock-ot, de pici gyermekeim ezt annyira nem tudták/tudják élvezni, ami kicsit bántott, de aztán elkezdtem nekik zenés meséket/dalokat játszani gitáron, ami rögtön sikert aratott. Már akkor megszületett az ötlet viszont a szövegekkel bajban voltam. Nem sikerült a gyermeki oldalam szavakba öntenem. De sorsnak köszönhetően, nem sokkal később összetalálkoztam Arany Rékával, akiről kiderült, hogy meséket, verseket ír a saját szórakoztatására, majd a beszélgetésből, ötletezni kezdtünk, és a végén megalakult az ARANYUDVAR zenekar, gyermekeim és remélem sok másik gyermek nagy örömére. Egyébként a mai napig ők a legnagyobb kritikusaink. Ha egy dalra táncolnak/riszálnak és élvezettel játszanak zenekarosat, akkor maradhat a lemezen, a műsorban, a fellépéseken, ha valamelyik dal nem tetszik nekik, ami ritkán fordul elő, akkor az megy a hullámok közé a tenger fenekére, hogy stílszerű legyek.


• Az alkotásban mely feladatok azok, amik a Kapitány vállát terhelik?
Mint Kapitány a zenekar vezetése, mint szerző egyértelműen a megzenésítés, de a mesekönyvünk grafikájától a videoklipekig a plakátok tervezéséig kiveszem a részem a feladatokból. Sőt a nemrég megjelent lemezünk borítóját is én terveztem!
Nem is kell szebb végszó, lesz mesekönyv, van lemez, van varázslat!


Reiter Judit

 

2015-12-10

Videók

+36 20 408 4888 info@supertalent.hu

 


 

Copyright © 2013 SuperTalent, Minden jog fenntartva